Doprava zadarmo na technické izolácie nad 120€ | 15% zľava na technické izolácie nad 600€

Silné stránky kamennej vlny - kameň a voda

Hospodárenie s vodou je kľúčom k dostatočnej zásobe potravín

Rastúci počet obyvateľov kladie nadmerné nároky na tradičnú produkciu potravín. Kamenná vlna môže byť navrhnutá tak, aby absorbovala alebo odpudzovala vodu podľa potreby. Rovnako môže nechať vodu pomaly kolovať v skleníku, čím rieši veľa problémov, najmä nedostatok vody v určitých oblastiach. Výrobky ROCKWOOL pomáhajú poľnohospodárom na celom svete pestovať čerstvé potraviny - s použitím o 75 % menej vody ako pri pestovaní v pôde.

Zmena klímy zvyšuje potrebu protipovodňových ochrán. V mestách vie kamenná vlna zase minimalizovať účinky prudkých prívalových dažďov. A to tým, že rýchlo nasiakne vodu zo striech a ďalších tvrdých povrchov a uloží ju do podzemných „nádrží“ z kamennej vlny. Odtiaľto potom môže voda pomaly prenikať do podzemia a prirodzene dopĺňať hladinu podzemnej vody.

Vedeli ste, že..?

Pokiaľ by všetky paradajky vypestované za jeden rok v kamennej vlne v skleníkoch v krajinách Beneluxu boli nahradené paradajkami vypestovanými na poliach v oblasti Stredozemného mora, muselo by byť na ich zavlažovanie použitých až o 65 miliárd litrov vody viac.


Armacell Foamglas Isover Kaimann Knauf Paroc Rockwool